Skip navigation MENU

Werving & Selectie

Adhoc Interim ondersteunt onderwijsorganisaties bij de werving en selectie van teamleiders, managers, directieleden en stafmedewerkers. Het vinden van de juiste persoon, passend bij de functie en de organisatiecultuur, is waar wij goed in zijn. Wij streven naar maximaal resultaat en een match voor de lange termijn.

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het werven en selecteren van onderwijspersoneel. Het werven begint vanuit de langdurige relatie met onze opdrachtgevers, waar we dan ook veel tijd en aandacht aan besteden. Onze missie is het volledig ontzorgen van het werving- en selectieproces.

Werving
De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Voor veel mensen liggen de banen voor het oprapen en is het voor u als werkgever vissen in een lege vijver. Voor ons dan ook de reden om de werving en selectie op een andere manier aan te pakken. En met succes!

Werven is volgens ons, het zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk maken om te solliciteren. Latent werkzoekenden, die al succesvol zijn in hun werk, activeren om de vacature te bekijken. Zij zijn nog niet concreet op zoek naar een nieuwe baan, maar wel nieuwsgierig. Ons uitgebreide netwerk aan relaties, marketingkanalen en gerichte social media advertising helpen ons daarbij.

Het zoeken naar de juiste kandidaat doen we grondig en met precisie. Onderstaande stappen zijn vast onderdeel van ons zoekproces om tot de juiste kandidaat te komen.

Stap 1

Graag ontvangen we van u een korte beschrijving van de vacature. Een email met het functieprofiel en korte toelichting is vaak al voldoende. Is het profiel nog niet beschikbaar, dan nemen we graag telefonisch contact op om de vacature door te spreken.

Stap 2

Binnen 2 dagen ontvangt u van ons een ‘haalbaarheidsanalyse’. Hierin geven we aan binnen welke termijn we de kandidaat verwachten te leveren inclusief de bijpassende voorwaarden.

Stap 3

Nadat u de ‘haalbaarheidsanalyse’ hebt ontvangen en gelezen wordt er een (vrijblijvende) afspraak met één van onze consultants. Hierin halen we veel informatie op over uw organisatie en de vacature en geven vervolgens aan hoe wij de functie positioneren en uitzetten.

Stap 4

Na de definitieve opdrachtbevestiging start ons zoekproces naar de juiste kandidaat. Wij stellen een wervingsprofiel op en, na uw inhoudelijke goedkeuring, benaderen wij de kandidaten uit ons netwerk. Normaal gesproken ontvangt u binnen twee weken de eerste introducties.

Stap 5

Levert dit niet meteen de juiste kandidaat op, dan start er een diepere, uitgebreide werving inclusief regionale of landelijke promotie.

Stap 6

Als laatste begeleiden wij de arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling tussen u en de gekozen kandidaat om tot afronding van het selectieproces te komen

Heeft u een onderwijs vacature en wilt u direct een zoekactie starten? Dat kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Formulier vacaturemelding

 

Naam Organisatie

Naam contactpersoon

Uw e-mailadres

Telefoonnummer

Vacature omschrijving

Upload uw vacature* (max 10 mb)